Nasza przygoda z Hiszpanią rozpoczęła się 24 lutego o godzinie 23:59 na parkingu przy ulicy Zgoda. Stąd wyruszyliśmy autokarem w stronę wrocławskiego lotniska, a 25 lutego o godzinie 6:05 wystartowaliśmy w kierunku Walencji.
Hiszpania przywitała nas deszczową pogodą, jednak widok rozłożystych palm wokół lotniska przypomniał nam o śródziemnomorskim klimacie tego miejsca. Wsiedliśmy w autokar i rozpoczęliśmy nasz ostatni etap podróży do Saragossy.
Po przyjeździe na miejsce zakwaterowano nas w odrestaurowanej secesyjnej kamienicy w sercu Saragossy.
Wieczorem tego samego dnia zostaliśmy zaproszeni na tradycyjną hiszpańską kolację. Mieliśmy okazję skosztować specjałów hiszpańskiej kuchni takich jak: tortilla de patatas, kanapki z iberyjską szynką serrano, panierowane kalmary, środziemnomorska sałatka z owocami, kiełbaski chorizo z ziemniakami polanymi sosem salsa, a na zakończenie uraczono nas czekoladowym deserem.
![](https://e-zsopoznan.infitu.pl/wp-content/uploads/2024/03/20240225_0850091-1-768x1024.jpg)
![](https://e-zsopoznan.infitu.pl/wp-content/uploads/2024/03/20240225_0936332-1024x768.jpg)
![](https://e-zsopoznan.infitu.pl/wp-content/uploads/2024/03/20240225_0959252-1024x461.jpg)
![](https://e-zsopoznan.infitu.pl/wp-content/uploads/2024/03/20240225_1442472-1024x768.jpg)
![](https://e-zsopoznan.infitu.pl/wp-content/uploads/2024/03/20240225_1449321-768x1024.jpg)
![](https://e-zsopoznan.infitu.pl/wp-content/uploads/2024/03/20240225_2037091-768x1024.jpg)
![](https://e-zsopoznan.infitu.pl/wp-content/uploads/2024/03/20240225_2040021-768x1024.jpg)
![](https://e-zsopoznan.infitu.pl/wp-content/uploads/2024/03/20240225_2040471-1024x768.jpg)
![](https://e-zsopoznan.infitu.pl/wp-content/uploads/2024/03/20240225_2041071-768x1024.jpg)
![](https://e-zsopoznan.infitu.pl/wp-content/uploads/2024/03/20240225_2041251-768x1024.jpg)
![](https://e-zsopoznan.edu.pl/wp-content/uploads/2024/04/ZS-Odziezowych-w-Poznaniu-plakat-A3-FE-dla-Rozwoju-Spolecznego-5-1024x724.jpg)